top of page

KIES DE JUISTE OPLEIDING EN ACADEMY

Veel gestelde vragen en antwoorden

 

1 Welke soorten make-uptechnieken worden er geleerd?

   In de beautyopleidingen focussen we ons op technieken die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan elk gezichts- of oogvorm. Je eigen make-upstijl bepaalt de stijl en intensiteit van de make-up. We streven naar een goede variatie in looks en technieken door je soms uit je comfortzone te halen en je uit te dagen om je stijl iets breder te maken, zodat je een breder publiek/cliënteel kunt aanspreken.

 

2. Wat is de duur van de opleiding?

    Beauty 1 & 2 bestaan elk uit 8 lessen. De opleidingen zijn kort en krachtig, boordevol informatie. Dankzij het make-upboek kun je de lessen gemakkelijk herbeleven. Er wordt gevraagd om tussen de lessen door te oefenen op de geleerde technieken, zodat ik als docent dieper op je vragen kan ingaan tijdens de eerstvolgende lesdag. Beauty Pro bestaat uit 9 lessen.

 

3. Worden er certificaten of diploma's uitgereikt na voltooiing van de opleiding?

   Na het succesvol voltooien van een opleiding ontvang je telkens een mooi certificaat. Een diploma make-upartiest bestaat niet, in tegenstelling tot wat veel scholen beweren. Vaak wordt er met het woord "diploma" gespeeld totdat je realiseert dat het eigenlijk om een certificaat gaat dat aantoont dat je aanwezig was tijdens de lessen. In mijn hele carrière als make-upartiest heeft nooit iemand gevraagd naar een diploma of certificaat. Mensen komen bij je terecht omdat ze je werk zien, dus werken aan je portfolio is een belangrijker aspect van je opleiding. Je hebt GEEN diploma nodig om te starten als make-upartiest. Dus als je voor een opleiding kiest, kies je ervoor om beter te worden, een goede begeleiding te hebben en de juiste technieken op een duidelijke en to-the-point manier te leren.

 

4. Wie zijn de instructeurs en wat is hun ervaring en expertise?

   Ikzelf (TomV) ben de enige docent bij TomVacademy. Ik heb in mijn carrière in elk segment gewerkt waar make-up aan te pas komt, zoals fashion, fotoshoots, musicals, publicaties, film, muziekvideo's, theater, retail, festivals en evenementen, particuliere klanten en Hollywoodsterren. Je kunt dus rekenen op een grondige kennis en je zult merken dat ik gemakkelijk een duidelijk antwoord kan geven op al je vragen.

 

5. Welke materialen en producten worden verstrekt tijdens de opleiding?

   Ik ben me er zeer van bewust dat je bij sommige opleidingen producten MOET aanschaffen die niet goed presteren. Hier bij TomVacademy is het belangrijk dat de producten jou ondersteunen en niet andersom. Ikzelf werk met MESAUDA, een Italiaans beautymerk dat veelzijdig, betaalbaar en van topkwaliteit is. Je bent vrij om zelf te kiezen wat je gebruikt tijdens de lessen, maar uit ervaring heb ik gemerkt dat veel studenten uiteindelijk overstappen op de producten die ikzelf gebruik. Kwaliteit spreekt voor zichzelf. Make-upkits kunnen worden aangeschaft via de webshop. Ze zijn zo samengesteld dat je de best werkende producten hebt voor de lessen.

6. Worden er stages of praktische ervaringen aangeboden als onderdeel van de opleiding?

  JA! Ik weet als geen ander dat het een uitdaging kan zijn om na de opleiding aan de slag te gaan als make-upartiest of visagist. Daarom hebben we het eventteam. Je kunt proeven doen om toegelaten te worden tot dit team en je krijgt veel kansen om bijvoorbeeld te werken op Tomorrowland, evenementen en fotoshoots. Je krijgt gratis workshops aangeboden en je wordt voor de meeste jobs marktconform betaald als make-upartiest. (zie eventteam)

 

7. Zijn er mogelijkheden voor bijscholing of specialisatie na het voltooien van de opleiding?

 Ja, je kunt altijd vragen om persoonlijk wat extra begeleiding te krijgen. Dit kan plaatsvinden in de academy of online met virtuele begeleiding. (zie onlineopleidingen)

 

8. Zijn er beoordelingen of getuigenissen van voormalige studenten beschikbaar?

   Ja, via Google Reviews kun je feedback lezen van voormalige studenten.

 

9. Wordt er aandacht besteed aan hygiëne en veiligheid tijdens de opleiding?

   Vanzelfsprekend. We werken op het gezicht, dus vanaf les één en gedurende de opleiding wordt er gewezen op verzorging, veiligheid en hygiëne tijdens de make-upapplicatie.

 

10. Zijn er beperkingen of vereisten voor toelating tot de opleiding, zoals leeftijd of vooropleiding?

    De opleidingen kunnen gevolgd worden vanaf 16 jaar met toestemming van de ouders. De meeste studenten variëren in leeftijd tussen 22 en 55 jaar. Voor Beauty 2 en Beauty Pro is een vooropleiding vereist. Uit ervaring weet ik dat het niveau hoger ligt dan bij de meeste scholen in België, dus vaak is het aan te raden om te starten bij Beauty 1.

 

11. Wordt er aandacht besteed aan verschillende huidtypes, huidtinten en etniciteiten in de opleiding?

    Ja, bij bijna elke les moet je een model meebrengen, tenzij je de opleiding volgt om jezelf te leren opmaken. Elk model is welkom. In Beauty Pro zijn er specifieke lessen waarin ik technieken aanleer om een getinte tot donkere huid op te maken. Denk ook logisch na als je een model meebrengt naar de les. Daag jezelf nog niet te veel uit als je bepaalde technieken nog niet hebt geleerd.

 

12. Is er een mogelijkheid om kennis te maken met de opleiding, bijvoorbeeld door middel van een open dag of proefles?

    Buiten de schoolvakanties is er elke week les in deze academy, dus je kunt altijd een e-mail sturen en vragen of je de les mag bijwonen als model of gewoon om een kijkje te nemen. Welkom! ❤️

bottom of page