About

MAKEUP Tom Vandewalle SHOT by Jimmy Bollaert MODEL Daisy Olie

MAKEUP Tom Vandewalle SHOT by Jimmy Bollaert MODEL Daisy Olie

 
 
 
 
Tomklein.jpg

about tomvmakeup

Tom Vandewalle is een make-up docent, fotograaf en professioneel make-up artiest.
Met een passie voor beeldvorming, tekenen en schilderen, ontdekte dat hij een talent had voor make-up toen hij toevallig in deze business was beland 15 jaar geleden. Als autodidact duurde het ongeveer 5 jaar om door de basics van make-up te navigeren en zijn zelfvertrouwen hierin te vinden.
Deze ervaring geeft Tom een unieke gevoeligheid in het process om make-up aan te leren aan anderen.
Tom’s professionele ervaring dateert tot 10 jaar terug en zijn werk omvat fotoshoots, music videos, fashion films en fashion shows (Paris Fashion Week).
Hij werd bekroont tot “outstanding talent of the year” in de benelux and won hij een internationale wedstrijd georganiseerd door M.A.C. cosmetics en Hollywood’s befaamde Rick Baker (MUA voor Michael Jackson’t Thriller & Disney’s Maleficent).
De laatste 6 jaar gaf Tom les in grote steden als Amsterdam, Rome en is hij jury voor een prestigieuze make-up school in Australië daarnaast geeft nu ook les in zijn thuisland België. www.muacademy.be 
Wat Tom het meest fascineert in make-up artistry is dat aan de ene kant, mensen zelfzekerder kan laten voelen en aan de andere kant, zijn creativiteit kan loslaten in zijn persoonlijk werk.
 

Tom is een goed voorbeeld van hoe passie en doorzettingsvermogen een leven kan veranderen.

text: the institute of make up artistry